Nog wat algemene bespaartips voor de niet-rijke student!

Tijdens het surfen kwam ik nog een leuk artikeltje tegen met wat algemene bespaartips voor studenten. Ik heb natuurlijk al vaker geschreven over dit onderwerp, maar het kan denk ik geen kwaad om het er nog wat meer over te hebben. Daar gaat dit blog immers over! Het zijn 13 tips in totaal, maar ik denk dat ik het verdeel over 2 of 3 artikelen! Nou daar gaan we dan:

1. Studenten krijgen vaak korting

Zoals eigenlijk iedereen wel weet, krijg je als student op veel plekken korting. En dan bedoel ik de korting die je ‘zo maar’ krijgt, zonder daarvoor een kortingspas te hebben moeten aanvragen of kopen. Het is alleen wel zaak deze ook echt te benutten! Want lang niet alle winkels informeren je over de korting voor studenten, dus als je denkt dat korting kunt krijgen, moet je het gewoon vragen! En die korting geldt echt niet alleen maar voor musea (ik noem: kappers, kleding, horeca, enz).

2. Kamerhuur

De kamerhuur is voor de meeste studenten de grootste kostenpost. Afhankelijk van best een aantal factoren, varieert deze ruwweg van € 200 to € 600. En dat is nogal een verschil! Als je de huur dus zelf moet betalen (zoals ik), moet je hier goed op letten. Niet heel veel studenten doen het, maar eigenlijk zou je er al bij de keuze voor de stad rekening mee moeten houden. Allereerst kies je natuurlijk voor de opleiding als je 18 bent, maar veel opleidingen kunnen nou eenmaal in meerdere steden gevolgd worden. Als je dan kunt kiezen uit Amsterdam of Eindhoven, scheelt Eindhoven gemakkelijk een paar honderd euro PER MAAND. Dat is dus een PAAR DUIZEND euro per jaar!

3. Ga ‘economisch’ stappen

Het zogenaamde indrinken (drinken voordat je naar een café gaat) is al helemaal ingeburgerd, maar ik herhaal het toch maar even. Als je thuis alvast een paar drankjes neemt, scheelt je dat zo één of twee tientjes. Als je dat dus 8 keer in de maand doet, bespaar je zo meer dan € 100!

Als je dan uitgaat, kun je natuurlijk het beste naar een studentenkroeg gaan. Dat is sowieso het gezelligst, en bovendien het goedkoopst! En als je er dan bent moet je niet te veel verleid worden om mixdrankjes te bestellen, want die zijn vaak prijzig. Je kunt het beste bij bier of wijn (of fris) blijven!

 

 

Een gedachte over “Nog wat algemene bespaartips voor de niet-rijke student!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *