Huisfeest

5 Golden Rules om de sterkste indruk te maken op een huisfeest!

Wil je echt indruk maken op een huisfeest? Waarom houden we eigenlijk zo van huisfeestjes? Heel simpel: Je kan er jezelf zijn, het is veel makkelijker om contact te maken met anderen. En het is zo lekker om ‘onschuldig’ te flirten. Lekker laagdrempelig allemaal. En toch worden er veel fouten gemaakt tijdens huisfeestjes.

Hier een aantal handige tips voor een ideale avond:

TIP 1 – Aanhang

Kom met 1 tot maximaal 3 personen naar het huisfeest. De kans dat je daadwerkelijk met nieuwe mensen praat als je met een hele team-invasie binnen komt waaien, is vrij klein. En dat is uiteraard niet de bedoeling van een goed huisfeest. Je bent anders te geneigd in je comfort zone te duiken en te veel eigen aanhang, kan blokkerend werken.

TIP 2 – GA NIET ZITTEN!

Gewoon lekker blijven staan, laat zien dat je je op je gemak voelt om staand gesprekken te voeren. Je valt op voor iedereen, je geeft je visite kaartje af (niet letterlijk, want dan hoor je niet op huisfeesten thuis) zonder dat je veel hoeft te doen. Staan maakt altijd het verschil. Je bent benaderbaar en niet verborgen.

TIP 3 – De stiekeme Outfit

De nonchalante outfit! Kleed je ‘stiekem’ sexy. Maar doe het echt stiekempjes! Je kent het wel, die outfit die eruit ziet alsof je niet echt je best hebt gedaan, maar OMG wat staat het je goed. Dat zijn de perfecte casual outfits voor huisfeesten.

Je wilt er absoluut niet overdressed uitzien. De kunst is om te ogen alsof je gewoon heel even langs komt voor een gezellig avondje. Overkomen alsof je niet je best hebt gedaan. Combineer dit met de andere bovenstaande tips. Schenk vooral wat American Red Cups in met je favoriete drankje, dit zal nog meer bijdragen aan je uitstraling samen met je nonchalante outfit. En het geeft onbewust ook een zelfverzekerde manier van staan. Je kent het wel, die awkward houding waarbij je geen flauw idee hebt waar je je handen nou moet aten. Gewoon een Red Cup pakken en af en toe een slokje nemen, de perfexte oplossing! Of drink er gewoon een paar op tijdens het spelen van Beer Pong, altijd een goede reden en een ideale manier om je gezellige kant in de Spotlight te zetten. Koop je Beer Pong Cups vooraf wel snel en vooral goedkoop bij Red Celebration. En je avond wordt epic!

TIP 4 – Eet altijd voordat je vertrekt!

Zorg dat je wat op je maag hebt voordat je aankomt! Alcohol laat je verlangen naar vettige snelle snacks. Na een paar drankjes is het namelijk niet verstandig om schransend in de keuken gevonden te worden met een zak paprika chips met de kruimels nog in de hoeken van je lippen. En de geur van vodka met 150 gram kapotgekauwde goedkope paprika chips, zal niet veel toegevoegde waarde hebben in een charmant flirterig gesprek. Niet echt superfresh zeg maar, snappie? (Oohw en laat me niet beginnen over de hapjes met tonijn erin) tonijn met alcohol is niet een hoog-scorend receptje voor een succesvol flirtige avond. Come prepared people, come prepared..

TIP 5 – Niet te veel drank

En dan gaat alles perfect! Dan is er nog maar 1 ding, maar Ooohh Zooo belangrijk dingetje waar je voor moet uitkijken. Wordt niet te dronken. We moeten hangen op the Golden Sweetspot. Exact tussen ‘vlotte charismatische babbel, geen stroef gebrabbel’ een alcoholisch positief duwtje in de rug, hoef je niet te ver te zoeken. Tussen 1 en 3 drankjes moet je wel ongeveer je flow hebben gevonden. Soms lijkt het alsof een extra glaasje je nog zal helpen. Maar het resulteert bijna altijd in een dramatische afloop. Heel zonde voor je perfect uitgekozen nonchalante outfit. Stay in Control, and let them enjoy the show!

One thought to “5 Golden Rules om de sterkste indruk te maken op een huisfeest!”

  1. Dit zijn inderdaad de gouden tips. Je bent alleen de muziek vergeten. Goed geluid en goeie muziek is wel erg belangrijk voor de sfeer. Een beerpong kan ook een feestje legendarisch maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *