Besparingstips voor zuinige studenten van de loodgieter Utrecht

Utrecht is een echte studentenstad. In het centrum van de stad kom je vele studentenhuizen tegen waar studenten graag zo zuinig mogelijk willen leven. Het leven van een student is namelijk helemaal niet makkelijk. Door de lange uren studeren blijft er bijna geen tijd meer over voor een bijbaantje. Van de karige studiefinanciering moet daarom de huur van je studentenkamer en het bier in de kroeg betaald worden. Als de loodgieter Utrecht enkele besparingstips wilt delen is dit advies dan ook meer dan welkom.

Waterbesparende douchekop installeren

Als student wil je natuurlijk lekker lang douchen. Dit heb je immers nodig om zo ontzettend vroeg wakker te worden om naar college te gaan. Zeker wanneer je de avond ervoor een feestje in de kroeg hebt gehad met je bespaarde geld. Omdat langdurige douches essentieel zijn voor iedere student is een goede besparingstip van de loodgieter om een waterbesparende douchekop te installeren. Deze douchekoppen verbruiken een flink percentage minder water per minuut zonder dat je hierbij op comfort hoeft in te leveren. Op termijn gaat dit een flinke hoeveelheid water schelen.

Flessen water in de koelkast bewaren

Na weer een late avond in de kroeg wordt je in de ochtend ook met een enorme droge mond wakker. Het eerste wat je dan doet is naar de kraan lopen en met heerlijk koud water je dorst lessen. Hierbij gaat echter wel een hoop water verloren. Zelfs als je een glas gebruikt, en niet met je hoofd onder de waterstraal gaat hangen, zal je vast de kraan even open laten staan om van koud water te kunnen genieten. Als je voortaan een aantal lege flessen vult met water en deze in de koelkast bewaard heb je altijd koud drinkwater tot je beschikking zonder een druppel te verspillen.

Investeer in huishoudelijke apparaten

Studenten willen meestal alles zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Soms kan je echter op termijn meer besparen door te investeren in een iets duurdere aankoop. Volgens de loodgieter Utrecht is dit bijvoorbeeld het geval bij huishoudelijke apparaten. Vaatwassers en wasmachines met een energielabel A verbruiken minder water en elektriciteit waardoor je iedere maand een deel van je aankoop terugverdient. Daarbij zijn deze huishoudelijke apparaten meestal ook van een betere kwaliteit waardoor ze een langere levensduur hebben en je minder met dure reparaties van het apparaat te maken krijgt.

Bron: deloodgieterutrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *