Budget studentenkamer

Wanneer je een hbo- of universitaire opleiding gaat volgen is de kans aanwezig dat je op kamers gaat. De meeste studenten gaan op kamers wanneer zij langer dan anderhalf uur moeten reizen voor een enkele reis. Wat natuurlijk ook wel te begrijpen is. In die tijd kun je behoorlijk wat andere dingen doen. Zo kun je ten eerste in de ochtenden langer slapen en heb je ‘s avonds meer tijd voor andere dingen. Mocht je op kamers gaan, houdt er dan rekening mee dat je het een en ander moet aanschaffen voordat je er in trekt. Op deze manier ben je direct goed gesetteld. Hieronder lees je wat je zo ongeveer nodig gaat hebben.

Wanneer je op kamers gaat deel je de keuken en woonkamer vaak met anderen. Het is dus verstandig om van te voren even na te vragen wat er al aanwezig is in de woonkamer. Het zou sonde zijn om bijvoorbeeld een bank aan te schaffen terwijl deze er al staat. In dit artikel gaan we van het ergste geval uit. Er is niks aanwezig, of je hebt een appartement met eigen keuken en woonkamer. Wat heb je nu zeker nodig?

Noodzakelijke benodigdheden

Voor de woonkamer zijn een aantal zaken belangrijk. Zo heb je een eettafel, bank en tv meubel met tv nodig. De eettafel hoeft niet groot te zijn, maximaal vier personen is voldoende. Mochten er onverwachts een keer wat meer mensen op bezoek komen, dan kunnen je gasten altijd nog plaats nemen op de bank. De bank kun je al gauw op marktplaats of op “Get rid of it” Facebook pagina’s vinden voor een lage prijs of zelfs gratis. Wel moet je even uitvogelen hoe je deze naar je studentenkamer krijgt. In de auto of met een aanhanger.

Ter ontspanning is een tv natuurlijk ideaal, hier heb je wel een tv meubel voor nodig Maar deze hoeft niet perse fancy te zijn. Je kunt ook een meubel creëren met lege kratten bier bijvoorbeeld. Het ligt er maar net aan of je jouw woonkamer er “studentachtig” uit wil laten zien. De woonkamer is met al het bovenstaande voorzien van de broodnodige meubels.

In de slaapkamer zijn weer andere meubels erg belangrijk. Met name het bed met matras, maar ook een bureau met bureaustoel zijn geen overbodige luxe. Voor een goedkoop matras ben je bij Slaaploods aan het juiste adres. Zij hebben namelijk speciale studentenmatrassen. Deze matrassen zijn van goede kwaliteit en te verkrijgen voor een zachte prijs. De goedkoopste matras kost bijvoorbeeld maar €78,-. Hier moet je natuurlijk nog wel een passend bed voor aanschaffen. Let bij de aankoop van het bed en de matras wel op dat de maten allebei hetzelfde zijn.

Om je huiswerk te kunnen maken heb je een bureau nodig met een goede bureaustoel. Deze zijn net als een bank vaak voor een goede prijs tweedehands te vinden. Hoe beter je zoekt hoe goedkoper je het vaak kunt vinden. Maar winkels zoals Ikea of Leenbakker hebben ook veel goedkoop meubilair.

 

Voor in de keuken is het voornamelijk belangrijk dat je bestek en kookgerei hebt. Twee bakpannen en een kookpot zijn vaak al voldoende. Daarnaast heb je een vleesmes nodig, schilmesjes en een snijplank. Natuurlijk kun je dit naar wens aanvullen maar het noodzakelijke is nu benoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *