Decoratietips. Juist voor een klein budget!

Heb je je allereerste eigen huis gekocht of ga je voor het eerst op jezelf wonen in een studentenkamer? Dan heb je vast geen ontzettend groot budget om je woning te verbeteren. Met leuke meubels knap je een woning al heel snel op, maar wat hier ook ontzettend bij helpt zijn mooie muren! Muren die er netjes uit zien in een mooie kleur, creëren gelijk al een mooie sfeer die past bij jouw smaak. Mooie muren kan je ook prima op een laag budget voor elkaar krijgen! Lees dit artikel voor een aantal tips.

Een likje verf in een mooie kleur doet veel voor je muren en de sfeer. Als je wilt dat het perfect gebeurt met de juiste materialen, dan schakel je een professionele schilder in. Als je een wat kleiner budget om te besteden hebt, kun je natuurlijk ook prima zelf je muren schilderen! Grote kans dat je met een wat kleiner budget ook een wat kleinere kamer of woning hebt. Schilder de muren dan niet in al te donkere kleuren, want dit laat de kamer nog kleiner ogen. Kies liever voor lichte kleuren, of schilder één muur in een donkere of felle kleur en houd de rest wit.

Hang foto’s aan de muur

Voor het eerst op jezelf kan soms best een beetje eenzaam zijn. Als je gewend bent om altijd met mensen en huisdieren te wonen en je gaat op jezelf, dan zul je merken dat het ineens erg stil kan zijn in huis. Hang daarom foto’s op aan de muur van je familie, vrienden, vriendje of vriendin en je huisdieren. Dan ben je toch niet meer helemaal alleen, en als je ze ophangt in leuke lijstjes, zullen ze je muren ook nog eens gelijk helemaal opfleuren!

fotomuur

Hang een schilderij op

Vind je foto’s toch niet helemaal passen in je nieuwe woning? Je kan natuurlijk ook een mooi schilderij ophangen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, er zijn genoeg budgetvriendelijke schilderijen te koop en anders kan je er ook zelf één maken! Koop een mooi schildersdoek, een kwast en wat verf en laat je creativiteit los! Al je goed kan schilderen, kun je er ook voor kiezen om in plaats van op een doek gelijk op de muur te schilderen. Teken eerst de lijnen uit van het patroon dat je wilt en ga er dan met je schilderskwast overheen.

 schilderenmuur

Stucwerk

Stucwerk is iets dat je misschien niet zo snel in je studentenkamer laat doen, maar als je je eerste echte huis hebt gekocht is dit wel iets om te overwegen. Stucwerk hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Heb je wel eens gehoord van spackspuitwerk? Dit is de goedkoopste manier van stucwerk, omdat het machinaal wordt aangebracht. Deze vorm van stucwerk zorgt voor prachtige strakke muren. Spackspuitwerk kun je ook gelijk in een leuk kleurtje laten aanbrengen, waardoor je de muren ook niet meer hoeft te schilderen!

Je eerste huis op een budget

De website HomeDeal helpt je bij het zoeken naar de beste en meest voordelige deals voor het huis. Dus zoek je nog een schilder of stukadoor, of heb je nog heel andere professionals nodig, zoals hoveniers, tegelzetters en ga zo maar door, dan ben je bij HomeDeal aan het goede adres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *