Energie, internet & verzekeringen

Tal van zaken waar je als student op kunt besparen. Woon je tijdens je studie op kamers dan is er grote kans dat je een aantal kostenposten niet kunt vermijden maar je kunt er bijna altijd wel op besparen. Denk aan energie, internet en verzekeringen. In dit artikel leg ik uit hoe ik zelf bespaard heb op deze kosten. Hopelijk heb jij er zo ook iets aan. Want wat meer bestedingsruimte tijdens je studie is wel zo lekker!

Energie

Energie is energie. Zo simpel is het. Regel je zelf je energie (en dus niet je huisbaas)? Dan kan jaarlijks overstappen honderden euro’s opleveren. Dit is niet overdreven, een overstap van leverancier A naar leverancier B kan zo 250 euro op jaarbasis schelen. Let bij energie op actietarieven en zet nooit je contract langer dan 1 jaar vast. Er zijn veel leveranciers die met actietarieven klanten lokken. Profiteer ervan door jaarlijks over te stappen. Niet duidelijk welke leverancier goedkoop is? Vergelijk bijvoorbeeld op verandervanenergie.nl of energieacties.nl. Een overstap is eenvoudig en direct geregeld. Je zit natuurlijk geen seconde zonder stroom.

Internet & televisie

Net als bij energie is het niet altijd zo dat je dit zelf moet regelen. Maar als dit wel het geval is, kan er ook op internet (en televisie) worden bespaard. Providers stunten met prijzen om je binnen te trekken, daarna is het over met de lokkertjes. Stap eens over op een andere provider om te profiteren van actietarieven en/of cadeau’s. Een goedkoop internetabonnement via ADSL hoeft niet meer dan 20 euro per maand te kosten. Samen met TV hoef je niet meer dan 30 euro uit te geven. Door gebruik te maken van acties, kom je vaak zelfs nog lager uit. Sites als adslwinkel.nl en verandervanprovider.nl bieden overzichten met acties en prijzen. Via deze sites kan je direct overstappen naar een nieuwe provider. Let er ook hier op je jezelf niet langer vastlegt dan 1 jaar. Een meerjarig contract dient ervoor je in slaap te sussen. Zelf noteer ik contractdata zodat ik weet wanneer ik kan overstappen.

Verzekeringen

Zorg-, inboedel-, reis- en misschien heb je zelfs een autoverzekering. Het zijn allemaal kostenposten waarop bespaard kan worden. Vooral een zorg- en autoverzekering zijn prijzig en merk je maandelijks in je portemonnee. Zelf verhoog ik mijn eigen risico om het maandbedrag laag te houden maar ik durf dit niet algemeen te adviseren. Kijk voor jezelf welke voordelen en risico’s dit met zich meebrengt. Op sites als hoyhoy.nl vergelijk je alle verzekeringen. En deze sites zijn soms nog goedkoper dan de verzekeraar zelf. Mijn zorgverzekering kost me zo nog geen 65 euro per maand. Iets wat laag is in vergelijking met mijn omgeving. Kijk goed wat wel en niet verzekerd moet worden. Voor een tientje per maand een tandarts doe ik zelf niet aangezien ik mijn tandarts jaarlijks 55 euro betaal. Dit verzeker ik dus niet mee en bespaard met 65 euro per jaar.

Hopelijk heb ik je kunnen laten zien dat besparen op vaste lasten makkelijker is dan het lijkt. Zelf ben ik altijd kostenbewust geweest zonder in te leveren op de kwaliteit van mijn studententijd. Wellicht binnenkort een tweede artikel over besparingen. Ik heb er nog wel wat J

One thought to “Energie, internet & verzekeringen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *