Goedkoper bellen als student

Als student heb je met al die gezellige avondjes met vrienden en studiegenootjes in de kroeg al genoeg uitgaven waar je niet onderuit kan. Als buitenlandse student is dit natuurlijk niet anders. Als je kennis wilt maken met je klasgenoten doe je dit nou eenmaal makkelijker onder genot van een hapje en een drankje. Tevens krijgen lang niet alle buitenlandse studenten studiefinanciering en moeten zij dus toch maar rond zien te komen van een bijbaantje. Hiernaast heeft een student uit het buitenland nog veel meer kosten die een Nederlandse student niet heeft. Het contact houden met de familie en vrienden in het buitenland is hier één van. En omdat bellen via internetdiensten zoals Skype en Facetime vrijwel alleen goed werken als er een WiFi netwerk in de buurt is kan een goedkoop telefoonabonnement of een goedkope simkaart geen overbodige luxe zijn.

Ook met een prepaid simkaart kun je tegenwoordig goedkoop bellen naar het buitenland

Goedkoop bellen naar het buitenland is tegenwoordig zeker mogelijk. Zo kun je voor maar 9 cent bellen naar Marokko, Turkije en Polen. Iets wat qua prijs misschien nog minder is voor te stellen is het bellen naar China. Telecomprovider Ortel biedt bellen naar China aan voor maar 1 cent per minuut. Een prijs die dus bijna concurrerend is aan het gratis bellen via Facetime of Skype.

Waarom prepaid en geen abonnement?

Bellen naar het buitenland, waarom zou je dit doen via een prepaid kaart in plaats van een ‘gewoon’ telefoonabonnement. Ten eerste is het in mijn ogen erg prettig dat je met een prepaid sim only altijd precies weet waar je aan toe bent. Je betaalt nooit te veel, omdat je precies uitgeeft voor wat je gebeld. Niet gebruikt beltegoed kan je later nog gebruiken en je betaalt zo dus nooit meer dan dat je gebeld hebt. Tegenwoordig kan dit ook al tegen lage prepaid simkaart tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *