Studentenkamer beveiligen met tips van de slotenmaker

Veel studenten studeren in een stad op grote afstand van hun woonplaats. Om lange reistijden te vermijden kiezen zij daarom om in een studentenkamer te wonen. Voor de meeste jongeren is dit de eerste ervaring met het zelfstandig wonen. Het is dan ook belangrijk dat zij zich veilig voelen in de kamer die zij huren. De slotenmaker heeft daarom enkele tips die kunnen helpen bij het beveiligen van een studentenkamer. Dit vereist een andere werkwijze dan een woonhuis beveiligen tegen inbraken. De gemeenschappelijke ruimtes van een studentenhuis zijn meestal vrij toegankelijk en binnendeuren beperken de toegang tot de verschillende studentenkamers.

Deur beter beveiligen

De toegang tot een studentenkamer wordt beveiligd met een binnendeur. Dit is volgens de slotenmaker meteen een probleem. Binnendeuren zorgen namelijk in de meeste gevallen voor een minder goeden beveiliging dan buitendeuren. De deur is van zwakkere materialen gemaakt en heeft meestal ook minder goede sloten. Een tip van de slotenmaker is daarom de deur voorzien van betere sloten. Als het mogelijk is kan je ook de complete deur vervangen voor een massief exemplaar. Natuurlijk moet dit wel met de huisbaas overlegd worden. Een goedkopere optie om een deur van een studentenkamer beter te beveiligen is een extra hangslot aan de deur hangen.

Draadloos alarmsysteem

De volgende tip van de slotenmaker zal veel mensen verbazen. De slotenmaker adviseert namelijk om studentenkamers met een alarmsysteem te beveiligen. Dit lijkt misschien een extreme maatregel voor een enkele kamer. Het is echter mogelijk om voor een goedkope prijs een standaard draadloos alarmsysteem te halen die je zelf kan installeren. Deze kan je vervolgens verbinden met je telefoon waardoor je een melding krijgt wanneer iemand je kamer betreedt. Als mensen duidelijk kunnen zien dat een studentenkamer met een alarm beveiligd is zullen zij niet zomaar binnen gaan kijken.

Reden tot inbreken vermijden

De meeste spullen worden uit studentenkamer gestolen door medebewoners of vrienden die hen komen bezoeken. Zij zien dan bijvoorbeeld een waardevolle telefoon of laptop bij iemand op de kamer liggen en besluiten op dat moment om hun slag te slaan. Meestal is er geen sprake van voorbedachte rade. Dit betekent dat je de meeste inbraken kunt vermijden door er simpelweg voor te zorgen dat je waardevolle spullen niet zomaar weg te grijpen zijn. Sluit altijd je deur goed af als je niet in de kamer bent en laat laptops en telefoons niet open en bloot in het zicht liggen.

Bron: deslotenmakerdenhaag.nl

5 thoughts to “Studentenkamer beveiligen met tips van de slotenmaker”

 1. Handige tips. Het gebeurt wel vaker dat er bij studenten word ingebroken. Vaak is hun veiligheid niet helemaal op orde en aangezien ze met veel bewoners leven is de buit lucratief.

 2. Inderdaad, als er geen alarmsysteem wordt geplaatst kan je moeilijk vermijden dat er inbrekers langskomen. Wanneer inbrekers iets willen wat in de kamer ligt zullen ze het altijd proberen. Een alarm schrikt ze wel meteen af!

 3. Hallo

  ik koop vaak wat bij u online
  Maar ik heb een vraag, ik zie veel spullen in deze winkel http: // bit. ly / CheaperItems17 die u ook verkoopt in uw webshop.
  maar daar items zijn 37% goedkoper, nou mijn vraag is wat het verschil is tussen u webshop en die van hun,
  is het de kwaliteit of iets anders, ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden

  Met vriendelijke groeten
  Natasja Bomenwij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *