Toekomstig studenten: dit is de beste Nederlandse universiteit

Hoewel we slechts twee maanden onderweg zijn, hier toch alvast een berichtje voor de zesdeklassers! De Keuzegids Universiteiten 2016 heeft namelijk weer bepaald wat de beste universiteit van Nederland is.

En dat is ….. Wageningen University (waarom trouwens ‘university’ en geen ‘universiteit’.. Het lijkt me toch bijna minachtend om te denken dat buitenlandse studenten niet weten dat ze met een universiteit te maken hebben als ze het woord ‘universiteit’ zien, gezien het feit dat de eerste negen letters overeenkomen J)!

Keuzegids

De keuzegids heeft 404 bacheloropleidingen beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat 52 van deze 404 opleidingen zich een ‘topopleiding’ mogen noemen. Frappant is dat vooral minder populaire studies vaak goed scoren. Hoewel de populaire studies dus meer geld en meer ‘draagvlak’ hebben, zucht de kwaliteit van de opleiding toch ook onder het grote aantal studenten op deze populaire opleidingen.

De beste technische universiteit van Nederland staat wederom in Eindhoven.

Nijmegen

Mijn eigen universiteit wordt als beste ‘brede klassieke universiteit’ van Nederland bestempeld. Dat is ook niet verkeerd J. Collegevoorzitter Meijer: “Vijf op een rij. Het vervult me met trots dat docenten, medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit het gepresteerd hebben om opnieuw verkozen worden tot beste brede klassieke universiteit.”

De vijf Nijmeegse bacheloropleidingen die hierboven genoemde predicaat ‘topopleiding’ krijgen zijn: algemene cultuurwetenschappen, natuur- en sterrenkunde, politicologie, scheikunde en tandheelkunde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *