Vind het goedkoopste verhuisbedrijf

Dat studenten vaak zelf hun verhuizing uitvoeren is niet meer dan logisch. Een verhuisbedrijf kost immers geld en met wat hulp van vrienden en/of huisgenoten is het zo gepiept. Toch komt er een tijd dat je niet meer zo makkelijk zelf verhuist en een verhuisbedrijf opeens best wel van pas gaat komen. Zo overkwam mij 3 weken geleden toen ik naar Utrecht verhuisde en ik niet (weer) een beroep wilde doen op vrienden of familie. Ik werk inmiddels al een aantal jaar en vond het wel zo netjes om niet iemand dag te claimen.

Verhuisbedrijf vinden

In mijn studententijd heb ik nooit gezocht naar verhuisbedrijven. Zelf een auto of busje regelen, een paar vrienden bellen en sjouwen maar. Dit kost overigens ook altijd meer dan je denkt. Een busje huren kostte me al 120 euro. En wat hapjes en drankjes voor vriendjes zijn ook niet gratis. Maar een verhuizer was altijd echt onbereikbaar, het kwam niet eens in me op.

Het juiste verhuisbedrijf vinden is lastiger dan ik dacht. Natuurlijk heb ik ‘gewoon’ gegoogled maar juist deze branche lijkt nog heel erg ouderwets en offline te werken. Veel verhuizers hebben nog een website als een visitekaartje zonder dat ze iets bekend maken over tarieven. Een uurloon en vaste fee voor een vervoer zou al heel erg fijn zijn. Maar dat zit er bij de meeste verhuizers niet in. Bij Scanmovers.nl wel, daar kun je alle verhuizers vergelijken. Dit is een aanrader. Zo vind je het goedkoopste verhuisbedrijf bij jou in de buurt.

Waarop te letten?

Nu ben ik prijsbewust. Je verwacht het niet met deze blog 🙂 Maar prijs is toch niet alles. Ik wil dat de verhuizer netjes werkt, op tijd is en mocht er iets gebeuren verzekerd is. Ook let ik onbewust vaak toch ook op keurmerken. Ze zeggen lang niet altijd hoe een bedrijf functioneert maar toch heb ik liever een Erkend Verhuizer dan eentje die dat niet is.

Ook belangrijk vind ik reviews. Dus klanten die mij voor zijn gegaan die de moeite nemen iets te vertellen over hun ervaring. Juist die klantervaringen vind ik zeer interessant. De meeste verhuisbedrijven functioneren natuurlijk naar behoren en dan komt het toch weer aan op prijs. Ik ben op die manier voor de goedkoopste gegaan. Overigens wel een Erkende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *